Libya Temsilciler Meclisi (TM), seçimler için yeni tarih belirlenmesi talebinde bulundu.

TM Sözcüsü Abdullah Buleyhık, açıklamada bulunarak seçimlerin ertelenmesinin nedeni ve seçim sürecine dair düzenlenen oturumun askıya alındığını bildirdi.

Buleyhık, TM'nin gerçekleştirdiği oturumda, mücbir sebebi ortadan kaldırma ve yeni bir seçim tarihini belirlemek üzere Yüksek Seçim Komisyonu'nun ülkedeki tüm taraflarla temasa geçmesi sonucuna varıldığını belirtti.

Buleyhık, "Yüksek Seçim Komisyonu'nun en kısa sürede yeni bir öneriyle Temsilciler Meclisi'ne başvurması gerekiyor." önerisiyle oturumun askıya alındığını bildirdi.

“TEHDİTLER ALDIK”

Libya Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı İmad es-Sayih, oturumdaki konuşmasında, bazı mücbir sebeplerin seçimlerin yapılmasını engellediğini ifade etmişti. Sayih, bu sebepler arasında tehditlerin yanı sıra "çelişen yargı kararlarının ve kanunda belirtilen süreden sonra alınan kararların" bulunduğunu vurgulamıştı.

Seçimlerin yürütülmesini organize etmek için tartışılan ve üzerinde anlaşmaya varılandan tamamen farklı yasalarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Sayih, Yüksek Seçim Komisyonunun devlet başkanı ve milletvekili seçim yasalarını uygulayabilmesi için TM'nin değiştirmesi gereken bazı maddeler olduğunu belirtti.