Arap Ekonomik Kalkınma Fonu bugün (14 Ekim Perşembe) web sitesinde yayınladığı bilgide ilk etapta UNRWA'nın Lübnan'daki sağlık hizmetleri programına destek amacıyla 1 milyon 500 bin dolar yardım yapılacağını dile getirdi. Bu yardımın aynı zamanda kanser, kalp ve damar hastalıkları sebebiyle hastanede tedavi gören, yoğun bakım altında tutulan 2936 hastanın tedavi giderlerini ve daha başka sağlık hizmetlerini karşılayacağı belirtildi.

Fon'un ikinci etapta ise UNRWA'nın 2021 ve 2022 bütçelerine destek amacıyla 20 milyon dolar yardım yapacağı belirtildi. Fon'un açıklamasında bu yardımların UNRWA'nın Lübnan'daki Filistinli mültecilere yönelik insani hizmetlerini sürdürmesi açısından önemli bir katkı sağlayacağı dile getirildi.

Lübnan'da son dönemde yaşanan ekonomik kriz, fiyat artışları ve işsizlik sorunu bu ülkede yaşayan Filistinli mültecileri birinci derecede etkiliyor. Çünkü Filistinli mülteciler arasında işsizlik oranı daha fazla olduğu gibi gelir düzeyi de daha düşük.

Son dönemde UNRWA'nın mültecilere yönelik bazı hizmetleri aksatması ise mültecilerin ekonomik sıkıntılarının artmasına neden oldu.