Mübarek El-Kabir Hastanesi'nde gerçekleşen olayda kulak muayenesi olan Kuveytli hasta, önce doktora sözlü ve fiziksel tacizde bulunmaya başladı ve ardından gerçekleştirdiği acımasız saldırıyla doktorun dilini kesti.

Yardım çığlıklarının ardından doktor, hasta kadını tedaviye getiren kocasından şikayetçi oldu.

Middle East Monitor'de yer alan habere göre Mısır’ın Kuveyt’teki İşçi Temsilciliği Bürosu yetkilisi olayın meydana geldiğini doğruladı.

Aktivistler, Körfez devletinde yabancı işçilere karşı ırkçılığın yaygın olduğunu belirtiyor. Temmuz ayında da Kuveytli bir adamın Mısırlı bir kasiyere vurduğu video internette dolaşıma girmişti.

Videoda, adamın arkasında duran bir kadın onu durdurmaya çalışıyor ama onu itip üç kez Tarek Ahsour'u tokatlıyor.

Mayıs ayında ise Kuveytli bir Snapchat fenomeni Reem Al-Shammari, Kuveyt'teki Mısırlı işçileri "hizmetçiler" olarak nitelendirdi.

Shammari, "Mısırlıları sevmiyoruz çünkü onlar en kirli grup” diye konuştu.

Bu yılın başlarında ise Kuveyt'teki Mısırlı işçilerin sınır dışı edilmesi ve sınır dışı edilmesi çağrıları yapıldı.

Kuveytli bir sanatçı, Mısırlıların çöle atılması çağrısında bulunarak, ülkesinin koronavirüse yakalanan Mısırlılar için tıbbi bakımı finanse etmek zorunda kalmaması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Kuveyt’te Mısırlılar zor şartlarda çalışırken, iki ülke yönetiminin yakın ilişkileri bulunuyor. 2019'da Kuveyt ve Mısır 1.086 milyar dolar değerinde üç çerçeve anlaşması imzalarken, Kuveyt Başbakanı Mısır'ı "Arap dünyasının güvenliği ve istikrarı için temel bir sütun" olarak nitelendirerek övdü.

Bu ayın başında ise Kuveyt, Mısır’ın darbeci lideri Abdulfettah es Sisi’ye karşı karşı protesto çağrısında bulunan üç Mısırlı muhalifi işkence görmeleri neredeyse kesin olan Mısır’a geri gönderdi.