"Siyonist oluşum ve destekçilerinin ürünlerini boykot etmenin gerekliliği" üzerine konuşan El Suveydan, İsrail ürünlerine karşı küresel kampanyanın, işgalci devletle normalleşmeden kazanç sağlayacak Arap şirketlerini de kapsaması gerektiğini söyledi.

66 yaşındaki bilim adamı Süveydan, twitterda yaklaşık on milyon ve Facebook'ta 8.4 milyon kişi tarafından takip edilen oldukça popüler bir figür.

El-Süveydan, BAE, Mısır, Bahreyn veya bölgedeki İsrail ile bankacılık, havacılık veya çeşitli bir takım sektörlerde işbirliğine girişen Arap şirketlere, bu işbirliklerinden geri çekilme çağrısında bulundu. Aynı şekilde İsrail'den kâr sağlayan firmaların ürünlerini de boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Arap halkının güçlü bir topluluk olduğunu açıklayan El-Süveydan, MENA (Middle East and North Africa-Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgelerinin 578 milyon nüfusuna dikkat çekti. Arap halkları Siyonist devletten kâr sağlayan şirketleri boykot ederse, bu, boykota dünya çapında katılacak Müslüman olmayan Araplar da dahil olmak üzere 1.5 milyar insanın oluşturacağı muazzam bir gücü karşılarına almaları anlamına gelir.

"İslam ulusu bir bütün olarak normalleşmeyi reddediyor" diyor El Süveydan, " düşmanın ürünlerinin boykotuna katılarak normalleşmeye en büyük zararı vermek de Müslüman halkın en büyük görevlerinden biridir" dedi.

*Kaynak: The middle East Monitor Haber Ajansı