Hafız Esed’den beri alt yapı ve yol çalışması yapılmayan İdlib Bab’ül Heva hattında Heyet Tahrir el-Şam’ın bulunduğu bölgelerde faaliyet gösteren Kurtuluş Hükümet’nin yaptığı ve 5 milyon insana hizmet edecek olan çalışmalar drone ile havadan görüntülendi.

İdlib’in Türkiye sınırı Bab’ul Hava’dan itibaren Sarmada ve oradan da İdlib’e giden yaklaşık 40 km’lik ana yol genişletilme çalışmaları kapsamında düzenlenerek merkeze kadar genişletildi. Yaklaşık 40 km’lik yol ve şehir merkezine giden otobüs hatları tamamlanarak Suriye halkının hizmetine sunuldu.

Halka hizmetleri daha çabuk ulaştırabilmek için ağır iş makinalarının aktif bir şekilde kullanıldığı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Başta şehir merkezi olmak üzere bir çok ilçe merkezinde peyzaj çalışmaları ve atık su gideri için alt yapı çalışmaları yapıldı.

Kurtuluş hükümeti ayrıca İdlib'teki elektriğin kesintisiz bir şekilde verilmesini sağlayarak halkın yaşamını kolaylaştırdı. Çocuk parkları ile kısmi yerlerde çöp toplama faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

Alt yapının olmadığı ya da bozuk olan ilçe merkezlerine öncelik verilen yapım çalışmalarında profesyonel ekiplerin çalıştığı gözlemlendi.

Ortadoğu Haberin edindiği bilgilere göre yapılan düzenlemelerden sonra Kurtuluş Hükümeti'nin gözetiminde ilçeler ve köyler ile İdlib merkezi arasında ulaşım faaliyetleri başlatıldı.

İdlib ve çevresine Esed’den kaçarak gelen sivillerin köylere yerleştirilmesi ile oradaki vatandaşların kendi araçlarının olmaması nedeniyle merkezdeki hastanelere ulaşımının zorlan olması nedeniyle otobüs ve dolmuş seferleri başlatıldığı bildirildi.

Kaynaklar Bab’ul Hava’dan Daret İzze’ye kadar olan 15 km’lik yolun yapımınında çok kısa bir süre içerisinde bitirileceğini aktardı.

Bab’ul Heva Daret İzze yolunda oluşan uzun kuyruklar ve kazalar nedeniyle yapılan yol yapım çalışmaları büyük önem arz ediyor.

HTŞ, Esed ve Rusya’nın saldırılarından halkı korumaya çalışırken aynı zamanda imar çalışmalarına hız vermesi bölge halkının güvenini kazanmasını sağlıyor.