İsrail polisi, işgal altındaki Kudüs'teki Maale Adumim Yahudi yerleşim birimi girişindeki kontrol noktasına ateş açıldığını, bir güvenlik görevlisinin yaralandığını açıkladı.

İsrail Polis Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kudüs'teki Maale Adumim yasa dışı Yahudi yerleşim yeri girişine gelen bir saldırgan, kapıdaki güvenlik görevlilerine ateş açtı. Saldırı sonucu bir güvenlik görevlisi yaralandı.

Olayı gerçekleştiren kişinin de güvenlik görevlileri tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İsrail merkezli Kanal 13 televizyonu ise saldırıyı iki kişinin gerçekleştirdiğini, birinin vurulduğunu diğerinin ise kaçtığını bildirdi.

SİLAHLI EYLEMLER

İşgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria, son dönemde silahlı olaylarda artışa sahne oluyor.

İsrail güçlerine Kudüs'teki Şuafat Mülteci Kampı'ndaki kontrol noktasında, 8 Ekim'de düzenlenen silahlı saldırıda bir İsrail polisi ölmüş, biri ağır iki polis yaralanmıştı.

İsrail ordusu, saldırının şüphelisi olduğu iddia edilen Udey Temimi’nin Şuafat Mülteci Kampı’na saklandığını savunarak, yaklaşık 150 bin Filistinlinin yaşadığı kampı ve çevre mahallelerini 5 gün boyunca kuşatma altına almıştı.

Öte yandan, İsrail ordusu geçen haftalarda işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nablus ve Cenin kentlerine baskınlar düzenlemiş, çıkan olaylarda 10'dan fazla Filistinli hayatını kaybetmişti.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi "Shavei Shomron" yakınlarında 11 Ekim'de gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir İsrail askeri ölmüştü.

Kendilerini "Aslanların İni" şeklinde adlandıran Filistinli bir grup, yaptıkları açıklamayla saldırıyı üstlenmişti.

İsrail askerleri, 12 Ekim'de de Nablus kentini kuşatma altına almıştı.