Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Borjana Kristo, ülkesinin dış politika önceliğinin Avrupa Birliği (AB) üyeliği olduğunu söyledi.

Kristo, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki temasları kapsamında, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonunun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola ile bir araya geldi.

Bosna Hersek Bakanlar Konseyince yapılan yazılı açıklamaya göre Kristo, AB yetkililerine Bosna Hersek'e verilen aday ülke statüsü nedeniyle teşekkür ederek Bosna Hersek'in, AB üyelik sürecinde reformlarını hızlandıracağını belirtti.

AB üyeliğinin Bosna Hersek'in dış politikada önceliği olduğuna işaret eden Kristo, ülkesinin AB yolunda büyük önem arz eden 14 anahtar önceliğin uygulanmasına odaklandığını ifade etti.

Kristo, Bosna Hersek'e sunulan destek için teşekkür ederek hem Bosna Hersek'in hem de bölge ülkelerin AB üyelik süreçlerine büyük bir özveriyle devam ettiklerini vurguladı.

Açıklamada ayrıca Varhelyi'nin, bugünkü görüşmelerin AB'nin Bosna Hersek'in AB üyelik sürecine güçlü ve önemli bir destek verdiğinin sinyalleri olduğunu belirttiği ve Bosna Hersek için önemli olan 14 anahtar önceliği anımsattığı kaydedildi.