Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu'nun lideri Yevgeni Prigojin ile Kremlin arasındaki gerginlik giderek tırmanıyor. Savunma Bakanlığı'ndan daha fazla mermi ve mühimmat talep ettiği için devlete ait ilgili birimlere erişimi durdurulduğu söylenen Prigojin, ''Mühimmat istememi engellemek için tüm ofislerdeki ve Wagner birimlerindeki devlete ait özel telefon hatlarını kapattılar. Karar mercileriyle iletişimimi kestiler.'' açıklamasında bulundu.

Ukrayna'daki işgal girişiminde yer alan Wagner paralı askerleri için Prigojin, Donetsk'teki Bahmut cephesindeki çatışmalara destek için Savunma Bakanlığı'ndan ek mermi ve mühimmat talep etti.

KREMLİN'İ İHANETLE SUÇLAMIŞTI

TGTR'de yer alan haberde, Bakanlığın, geçen ay Wagner'e talepleri doğrultusunda cephane gönderildiğini açıklasa da Prigojin bunun yeterli olmadığını savunduğuna ve Wagner savaşçılarını zor durumda bıraktığı için Kremlin'i ihanetle suçlamasına değindi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan Prigojin, pazartesi günü yaptığı açıklamada söz verilen mühimmatların sağlanmaması durumunda Bahmut cephesindeki muharebenin kaybedilebileceğini söylemişti. Ayrıca Wagner lideri, salı günkü açıklamasında da Wagner çalışanlarının Rus ordusu karargahlarına girişinin yasaklandığını öne sürmüştü. Kremlin'dense iddialara ilişkin yorum yapılmamıştı.

Wagner ve Rus ordusu arasında Bahmut'un komşusu Soledar'a ocakta düzenlenen saldırılarda da gerginlik yaşanmıştı. Savunma Bakanlığı, şehrin Rus ordusundaki paraşütçüler tarafından ele geçirildiğini savunurken, Prigojin ise zaferin Wagner askerleri sayesinde kazanıldığını öne sürmüştü. Bakanlık bunun üzerine cesur mücadeleleriyle Soledar'ın kazanılmasına katkı sağladıkları için Wagner savaşçılarına da teşekkür etmişti.