Birleşik Krallık’ta güvenlik görevlileri İngiltere Kraliçe Elizabeth'in yeni yılı kutlamak için gittiği Windsor Kalesi'nde silahlı bir şahsın yakalandığını açıkladı.

Thames Vadisi Polis Teşkilatı, 19 yaşındaki Southamptonlı saldırganın sabah 08.30'da kalenin arazisine giriş yaptıktan sonra çok kısa süre içinde yakalandığını duyurdu.

Adı açıklanmayan şahsın hiçbir binaya giriş yapamadan etkisiz hale getirildiği belirtildi.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Söz konusu kişi "koruma altındaki bir alana izinsiz girmek" ve "saldırı silahı bulundurmak" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Polis teşkilatı olayla ilgili Kraliyet ailesine haber verildiğini, aileye veya halka yönelik devam eden bir tehdit olmadığını duyurdu.

KRALİÇEYE SUİKAST İDDİASI

Windsor Kalesi'nde giren saldırganın, harekete geçmeden önce kaydettiği bir videoda İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e suikast düzenleyeceğini söylediği ortaya çıktı.

Kayıttaki en şaşırtıcı an ise, saldırganın Amritsar Katliamı'nın intikamından söz etmesi oldu.

HİNDİSTAN'DAKİ AMRİTSAR KATLİAMI

13 Nisan 1919 tarihinde Hindistan, Pencap'taki Amritsar şehrinde beş Britanyalı vatandaşı, isyan karşıtı tedbir olarak hazırlanan Rowlatt tasarısı'nı protesto eden Hintler tarafından öldürüldükten bir sonraki gün 14 Nisan'da tahminen 10.000'den fazla Hint, tasarıyı tekrar protesto etmek amacıyla Amritsar'da toplandı.

Dağılmayı reddeden Hintlilere, İngiliz Tuğgeneral Reginald Dyer'dan gelen bir emirle Gurkha birlikleri tarafından ateş açıldı. Resmi rakamlara göre 379 Hint öldürüldü ve yaklaşık 1.200 Hint yaralandı.