Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) fon sağlaması koşuluyla Pakistan'a borç verebileceklerini açıkladı.

Pakistan devlet yetkilileri, Suudi Arabistan ve BAE'ye yaptıkları ziyarette, söz konusu ülkelerin İslamabad yönetimine borç vermeye hazır olduklarına dair geri bildirim yaptığı fakat öncelikle IMF'den fon sağlama konusu üzerinde durduklarını aktardı.

İki ülkeye de bir ziyaret gerçekleştiren Pakistan Maliye Bakanı Miftah İsmail, "Ziyaretlerimizde Suudi Arabistan, BAE ve diğer ülkelerin yetkilileriyle görüştük. Borç vermeye hazır olduklarını söylediler lakin tümü öncelikle IMF'den fon sağlamamız gerektiğini belirttiler." diye konuştu.

Mepa News’te yer alan habere göre Maliye Bakanı İsmail, Çin'in de IMF'den fon sağlama şartını öne sürdüğünü belirtti.

Bloomberg'e göre Asya ülkeleri arasında 'en kötü' ekonomik gidişata sahip Pakistan'da geçen ay Pakistan rupisinin yüzde 8 oranında değer kaybetmesi ve azalan döviz rezervleri sebebiyle de Körfez ülkelerinin İslamabad'a borç vermeyi reddettiği bildiriliyor.

Söz konusu Körfez ülkeleri, 2018 yılında da benzer bir ekonomik kriz yaşayan Pakistan'a IMF'ye başvurma koşulu olmadan mali yardım sağlamıştı.