İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılmasının ardından başlatılan kara propaganda, Türkiye karşıtı bir kampanyaya dönüştü. Vatandaşlarına iki kez “Türkiye’de terör saldırısı olabilir” diye uyaran Amerika’nın ardından İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, İspanya, İsveç ve İtalya da benzer duyurular yaptı. İngiltere, Almanya, Fransa ve Hollanda ise ileri giderek İstanbul Konsolosluğu’nda hizmete ara verdi.

TÜRKİYE İLE BİLGİ PAYLAŞILMADI

Yayınladıkları mesajlarla açık adres vererek DEAŞ tehdidinden endişe eden ülkelerin hiçbirinin Türkiye’deki güvenlik makamları ile irtibata geçmediği öğrenildi.

Yeni Şafak Gazetesinin haberine göre İstihbarat ve Emniyet kaynakları ABD ile diğer ülkelerden kendilerine gelen istihbari bir bilgi ve uyarı olmadığını ve bu açıklamaların neden yapıldığı konusunda bilgilerinin olmadığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, bu ülkelerin açıklamalarından önce provokasyonlara karşı gerekli tedbirlerin önceden alındığı duyuruldu. Açıklamada istihbarat paylaşılması durumunda bilgilerin titizlikle incelendiği kaydedildi.