Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümeti kurması için görevlendirdiği Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Sucuoğlu yeni hükümeti kurdu.

Sucuoğlu, kabine listesini Cumhurbaşkanı Tatar'a sunmasının ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunurken,sunduğu isimleri Cumhurbaşkanı Tatar'ın onayladığını belirtti..

Kabinede yer alacak bakanların isimleri ve görevleri şu şekilde:

"Başbakan Faiz Sucuoğlu,

Ekonomi ve Enerji Bakanı Kutlu Evren,

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,

Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy, Maliye Bakanı Sunat Atun,

İçişleri Bakanı Ünal Üstel,

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı,

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu,

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz,

Sağlık Bakanı Ali Pilli,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu."

Sucuoğlu, uzun süreceğine inandıkları bir hükümet oluşturduklarının altını çizerek, istikrarın önemine dikkati çekti.

TECRÜBELİ ADAYLAR

Hükümette çok sayıda tecrübeli ismin bulunduğunu belirten Faiz Sucuoğlu, "Ekonomik anlamda içinden geçtiğimiz süreç sıkıntılarla dolu bir süreç. Tercihi genelde bir önceki dönemde tecrübe kazanmış arkadaşlardan yana kullandık. Bu kabine 5 yıl sürecek bir kabine değildir, belli bir süre sonra şu anda görev almayan arkadaşlarımıza da görevler verilecektir." ifadelerini kullandı.

GELECEK DÖNEMDE GÖREV ALACAKLAR

Sucuoğlu, UBP'nin 24 milletvekilinin de çok değerli olduğunu belirterek, bu isimlerin hizmet etme anlamında bir eksiğinin olmadığına dikkat çekerek, bu isimlerin gelecek dönemde görev alacaklarını ifade etti.

Bakanlar Kurulu'nun bugün Cumhuriyet Meclisi'ne sunulacağını bildiren Sucuoğlu, daha sonra ise hükümet programının Meclis'te okunacağını ve güven oylaması yapılacağını anımsattı.

Sucuoğlu, güven oylamasının ardından UBP'den bir Meclis Başkanı adayı çıkaracaklarını da aktararak, hükümetin hayırlı olmasını diledi.