Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kazakistan’daki son gelişmeleri değerlendirdi.

Kırım Tatar Televizyonu ATR’ye konuşan Kırımoğlu, “Tokayev’in Rusya’dan yardım istemesi Kazak halkına ve devletine ihanettir” dedi.

CUMHURBAŞKANI TOKAYEV İHANET ETTİ

Gazeteci Gülsüm Halilova’nın sorularını yanıtlayan Kırımoğlu, Kazakistan olaylarına dair en üzücü şeyin Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in kendi imkanlarıyla bu olayı çözmek yerine Rusya’dan yardım istemesi olduğunu vurguladı.

Kırımoğlu, “Kazakistan’da hoşumuza gitmeyen olaylar oldu. Ama bizim için en üzücü şey ise Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, kendi imkanlarıyla bu olayı çözmek yerine Rusya’dan yardım istedi. Buna, kendi halkına ve devletine ihanet demek mümkündür. Rusya’yı kendi toprağına çağırmak ne demek. Biz Rusya’nın bir ülkeye girdiğinde ne yaptığını Kırım’da çok iyi biliyoruz. Bu, Kazakistan için büyük tehlikedir “dedi.

RUS ASKERİ VARLIĞI 3 BİNDEN 30 BİNE ÇIKABİLİR

Rusya’nın sözlerine hiçbir zaman güvenilmemesi gerektiğine değinen Kırımoğlu, “Ayaklanan insanlarla hiçbir müzakere yapmadan öldürmek insanca bir tavır değildir. İleri de ne olacak göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kırımoğlu, "Ama ne Kazakistan’ın ne de Rusya’nın menfaatine değil bunlar. Evet, Rusya yeterince bundan faydalanacak. Evet, 3 bin Rus askeri gönderdiler ama 3 bin mi 30 bin mi onu şimdi kesin olarak söylemek mümkün değil. Çünkü hiçbir zaman Rusya’nın sözlerine güven olmaz” şeklinde konuştu.