Rus işgali altındaki Kırım’da, işgalci güçler tarafından kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, zorunlu psikiyatri merkezine gönderildi. Avukat Nikolay Polozov, Celal’in 21 ila 28 gün arasında psikiyatri servisinde kalacağını aktardı.

Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca davalar çerçevesinde tutukevinde bulunan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, zorunlu psikiyatri servisine gönderildi. Celal’in avukatı Nikolay Polozov, işgalcilerin baskı araçlarından birisi olan psikiyatri muayenesinin 21-28 gün süreceğini kaydetti. Kırım Tatar siyasi tutsaklar, sık sık Rus işgalci yönetimi tarafından bu tür baskılara maruz kalıyor.

AHTEM ÇİYGÖZ: NARİMAN CELAL, KIRIM TATAR HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNMAYA CEZAEVİNDE DE DEVAM EDECEKTİR

Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, işgalci Rusya’nın Kırım Tatar halkına baskıları dile getiren Nariman Celal’in tutukevinde yaşadığı muamele ve zorunlu psikiyatri merkezine götürülmesine tepki gösterdi. Celal’in psikolojik bir sorunu olmadığı halde onun direncini kırmak için bu tür bir faaliyete girişildiğini kaydeden Çiygöz şöyle konuştu:

Neriman Celal, öncelikle Kırım Tatar Milli Meclisinin bir temsilcisi olarak yasa dışı bir şekilde tutuklandı. O eminim, bunu gayet iyi biliyor. Nariman’dan aldığımız mektuplarda, geçici olarak içinde bulunduğu gerçeklikten sorumlu olduğunu görüyoruz. İşgalci gücün halkımıza karşı işlediği suçları seslendirme rolünü üstlenen Kırım Tatarlarının liderlerinden biri olarak, Kırım Tatar halkının özgürlüğünü ve geleceğini savunarak, cezaevinde de savaşmaya devam edecektir.