TBMM CHP Grubunun 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir otelde başladı. CHP milletvekillerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP olarak tarihi sorumluluğun farkında olmaları gerektiğini, birlikte çalışmak durumunda olduklarını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben sürekli yürümeye ve ilerlemeye kararlıyım ve hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez. Bu ülkeyi seven insanların, gerçek vatanseverlerin umutları ve duaları her yerde bizimle birlikte yürüyor, buna inanın. Ve yine buna inanın bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz. Özgürlük, doğruluk ve adalete susamış halkımıza kurtuluşu beraber getireceğiz. Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini görüyorum. Ama artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz benimle olduğunuzu da artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum."

"BENİMLE MİSİNİZ?" SORUSUNA YANITLAR GELDİ

CHP liderinin konuşması sırasında sorduğu "Benimle birlikte misiniz?" şeklindeki soruya CHP'li isimlerden yanıtlar gelmeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her koşulda Sayın Genel Başkanımızın Yanındayım" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, "Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım" mesajını paylaştı.