CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

BASIN YASASINA TEPKİ

Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne tepki gösteren CHP lideri, "Yasama, yargı, yürütme kuvvetler ayrılığı bir kişiye bağlı. Bir sansür kanunu getirmişler. Sarayda hazırlanmış bunun altına imzalarını atıyorlar, ne olduğunu da bilmiyorlar. Nasıl bir felaket olduğunun farkında değiller. Herkesin ağzına bant çekelim kimse konuşmasın. Yargıtay'dan bir isim çağırmışlar, 'Yanlıştır bu' dedi" diye konuştu.

Meclis'in işlevini kaybettiğini öne süren CHP lideri "Burası 600 kişinin aylık aldığı, Saray'dan gelen kanun tekliflerine 19 Mayıs hareketlerinin yapıldığı, muhalefetin muhalefet yaptığı bir kuruma dönüştü. Özgürlük anlamı önemlidir" ifadelerini kullandı.

"Anayasa'da der ki basın hürdür, sansür edilemez" diyen CHP lideri, "Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çıkarsa da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz, ayrıntılarıyla anlatacağız. En güçlü gazete fısıltı gazetesidir. Bunu da kendilerine söyleyeyim" dedi.

CEMAL KAŞIKÇI DAVASI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir devletin itibarı, saygınlığı vardır. Bunu koruyacak olan yöneticilerdir. Eğer İstanbul'da Suudi Konsolosluğu'nda bir cinayet işleniyorsa, o cinayeti araştırmak gerekli cezayı vermek Türkiye Cumhuriyeti'nin görevidir. Türkiye'de işlenen bir cinayet davasını Suudi Arabistan'a veriyorsunuz.” dedi.

MAVİ MARMARA TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu, “İsrail 10 kardeşimizi şehit etti, dosyayı Türkiye'ye verdiler mi, vermediler. Sonra 20 milyon dolara dosyayı kapattırdılar. Biz unutmadık. Rüşvet alandan büyükelçi yaparsanız, bu iş kokmaya başlar. Şimdi kucaklaşacak." ifadelerini kullandı.