Türkiye seçim atmosferine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim için 14 Mayıs tarihini işaret etmesi ile kulisler ve partiler hareketlendi. Liderler partilerinin çalışmalarına katılarak yaklaşan seçimler öncesinde çalışmalarını sıklaştırdı. Cumhur İttifakı’nın adayının aylar öncesinde ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ olarak duyurulmasına karşın 6’lı Masa’nın aday belirsizliği sürüyor. 13 Şubat’ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantıda masanın adayının netleşmesi bekleniyor. Kulislerde bu ismin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacağı ifade edilirken İYİ Partinin CHP liderine sıcak bakmadığı iddia edildi.

SARIGÜL’DEN KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

Ankara kulislerin baş döndüren bu trafikleri peş peşe yaşanırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir destek eski partili isimden geldi. Siyasete kurduğu Türkiye Değişim Partisi ile devam eden Mustafa Sarıgül, CHP liderinin adaylığına destek verdi. 6’lı Masa’ya seslenen Sarıgül “O masada cumhurbaşkanlığı adaylığına hakkaniyet, adalet ve vefa duygusu varsa, Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını en doğal olarak karşılarız” dedi.

6’LI MASA’YA ÇAĞRI YAPTI

Sarıgül yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Heyecan zayıfladı. Altılı masanın, bir an önce adayını çıkarıp kamuoyu ile buluşturması lazım. Türkiye Değişim Partisine göre de o masada cumhurbaşkanlığı adaylığına hakkaniyet, adalet ve vefa duygusu varsa, Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını en doğal olarak karşılarız. Öyle bir konuşma yapmalıyız ki onun ağırlığı, kalitesi olmalı. Siyasetin bir ciddiyeti olması lazım. Yani iktidarın da muhalefetin de seçim dönemine girerken, oy almak isterken, siyasetin kalitesini, yapılış şeklini aşağı düşürmemesi lazım