28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkların tamamı açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gayri resmi sonuçlara göre yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Erdoğan ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu arasında 2 milyonu aşkın fark oluştu.

Seçim sonuçlarının ardından Kılıçdaroğlu, kameralar karşısına geçti. CHP Genel Başkanı'nın açıklamalarından satır başları:

- Hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim, etmedim. Göz yumamazdım, yummadım. Eziyetlere, haksız, hukuksuz, adaletsiz bir düzene karşı susup dilsiz şeytan olamazdım, olmadım. Milyonlarca göçmenin gelip de sizin 2. sınıf vatandaş olmanıza susamazsın, susmadım. Evlatlarımız işsiz güçsüz hayata tutunmaya çalışırken hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim. Esnafımız borç içinde olmasına gönlüm razı gelemezdi gelmedi.

- Sizlerden bir ricam var kendiniz için evlatlarımız için analarınız babalarınız için demokratik mücadeleyi sürdürmeye devam edin. Devletin bütün imkanları bir adamın ayakları altına serildi. Bu korku iklimine boyun eğmeden mücadele eden Millet İttifakı'na ve tüm vatandaşlarıma teşekkür ederim.

- Her gün, her şeye zam gelirken, benim halkımın belinin bükülmesine gönlüm razı gelemezdi.

- Bu toprakların bir insanı olarak hakkınız için sizi ezmemesi için mücadele verdim ve mücadele vermeye devam edeceğim.

- Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız.