CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'daki esnaf ziyaretinde bir vatandaşın PKK tepkisiyle karşılaştı. CHP'nin HDP ile ittifak yaptığını, HDP'nin 6'lı masada olduğunu ve CHP'nin PKK'ya yandaş çıktığını ileri süren vatandaşa bedduayla yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Kim PKK'ya yandaş çıkıyorsa, kim çadır mahkemeleri kurduysa, PKK'yı davet ettiyse, PKK ile miting yaptıysa, Allah belasını versin. PKK'nın saldırısına uğrayan kişi benim. Kim uğradı? Ben ayağı yere basmayan yanlış propagandalara inanmam" dedi.

TBMM'nin tatilde olması sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantılarını her hafta başka bir ilde yapma kararı aldı. Bu sebeple CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün bulunduğu Erzurum'da partililerle bir araya gelerek konuşma yapmasının ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

"TÜRKİYE'NİN KANINI EMENLERE NASIL YANDAŞ ÇIKARSIN?"

Esnaf ziyareti sırasında bir vatandaş, Kılıçdaroğlu'na HDP ile ittifak yaptığını ileri sürerek tepki gösterdi. CHP'nin böylelikle PKK'ya yandaş çıktığını iddia eden ve 6'lı masada HDP'nin de olduğunu söyleyen vatandaş, Kılıçdaroğlu'na "Türkiye'nin kanını emenle nasıl yandaş çıkarsın?" diye sordu.

"KİM PKK'YA YANDAŞ ÇIKIP ÇADIR MAHKEMELERİ KURDUYSA ALLAH BELASINI VERSİN"

Kılıçdaroğlu ise "Kim PKK'ya yandaş çıkıyorsa, Allah belasını versin. Kim çadır mahkemeleri kurduysa, PKK'yı davet ettiyse, PKK ile miting yaptıysa, Allah belasını versin. Benim dediğimi sen de söyle" diye yanıt verdi.

"O ZAMAN NEDEN İTTİFAK KURUYORSUN 6'LI MASADA?"

Bu yanıt üzerine aynı vatandaş, "O zaman neden onlarla ittifak kuruyorsun 6'lı masada? Direkt çık de ki 'ben cumhurbaşkanı adayıyım'. Diyemiyorsun" ifadelerini kullandı.

"PKK'NIN SALDIRISINA UĞRAYAN BENİM"

Bu kararı tek başına veremeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini sürdürerek, "PKK'nın saldırısına uğrayan kişi benim. Kim uğradı? Ben ayağı yere basmayan yanlış propagandalara inanmam. Öyle bir şey yok. Anlaştık mı?" dedi. Vatandaş ise "Anlaştık" yanıtını verdi.