Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Katar’ın başkenti Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmeye dair Katar Emirlik Divanından yapılan açıklamada, görüşmede ortak öneme haiz meselelerin yanı sıra ikili ilişkiler ile bunları çeşitli alanlarda güçlendirme ve geliştirmenin yolları, bir dizi bölgesel ve uluslararası konu hakkında güncel gelişmelerin istişare edildiği belirtildi.

KATAR İLE CEZAYİR MUTABAKA VARDI

İki ülke arasında, cezai konularda hukuki ve adli iş birliğine dair anlaşma imzalayan taraflar, iki hükümetin dışişleri bakanlığı arasında ise siyasi istişarelerin ve koordinasyonun sağlanmasının yanı sıra toplumsal kalkınma ve aile alanlarında da birer mutabakat zaptı imzaladı.

Katar Emiri Al Sani, görüşme sonrasında sosyal hesabından yaptığı açıklamada, "Katar'da Cezayir'deki kardeşlerimizle olan ilişkilerimizden gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tebbun ile iki kardeş halkın özlemlerini karşılamak amacıyla ortak iş birliği seviyesini yükseltmek için çalıştıklarını belirten Al Sani, Tebbun ile bölgenin ve Arap ulusunun karşı karşıya olduğu zorluklarla mücadelede ortak Arap çalışmasını geliştirmenin ve etkinleştirmenin yollarını görüştüklerini ifade etti.