Bloomberg’e konuşan Sani, Doha'nın İslami siyasi hareketler konusundaki tutumu hakkında bir soruya yanıt olarak, “Abu Dabi, bunu ‘istikrar için bir tehdit’ kaynağı olarak görüyor.” ifadelerini kullandı.

Katarlı bakan, farklılıkları gidermeye çalışmanın önemli olduğunu ancak "halkın isteklerine göre davranacaklarını" vurguladı.

El Sani, "Doğru olduğuna inandıkları şeyleri ifade etmek için barışçıl yollarla adalet ararlarsa, Katar bu çabaları desteklemeye devam edecek" dedi.

El-Sani, Katar'ın Körfez ülkelerini İran ile diyalog kurmaya çağırdığını ve Doha'nın iki taraf arasındaki müzakerelerde arabuluculuk yapması için doğru zaman olduğuna inandığını söyledi.

El Sani, Körfez İşbirliği Konseyi'ndeki ülkelerin de isteklerinin aynı yönde olduğunu sözlerine ekledi.

El Sani ülkesinin, İran Devrim Muhafızları tarafından bu ayın başlarında ele geçirilen bir petrol tankerini serbest bırakması için İran ile Güney Kore arasında devam eden görüşmeleri desteklediğini de sözlerine ekledi.

El Sani ayrıca, Katar'ın istenirse ABD ile İran arasındaki görüşmeleri kolaylaştırmak için devreye gireceğini ve bu görev için seçilen kişiyi destekleyeceğini ifade etti.

El Sani son olarak, Washington ile Tahran arasında olası görüşmelerde ülkesinin iki taraf arasında bir anlaşmaya varılmasını istediğini söyledi.