5 Şubat 2022 tarihli Karnataka hükümeti, okullarda ve kolejlerde eşitlik, dürüstlük ve kamu düzenini bozan kıyafetlerin giyilmesini gerekçe göstererek başörtüsünü yasaklamıştı.

Yasaklar yüzünden yüzlerce Müslüman öğrencinin eğitimine devam edememesi nedeniyle eyaletteki Yüksek Mahkeme'ye başvuruldu.

Tesettür yasağı davasındaki duruşma Yüksek Mahkemede devam ederken, Karnataka şefi CM İbrahim bugün İslami başörtüsünü pallu ile karşılaştırarak ‘baş ve omuzları örten gevşek bir sarı parçası’ olarak nitelendirdi.

İbrahim , eyaletteki başörtüsü yasağına karşı yapılan büyük protestoların arkasında ise İslami birlik olan Hindistan Halk Cephesi'nin (PFI) olduğu iddialarına ise, “İndira Gandhi başını pallu ile örttü . Başkan pallu ile başını örttü , yani yüzlerini ghoonghat ile kapatanların hepsi PFI tarafından destekleniyor mu? Pallu ile başını örtmek Hindistan'ın tarihidir. Bu bir erdemdir.” sözleriyle yanıt verdi.

Yargıtay'da başörtüsü yasağına itiraz eden dilekçe sahipleri, başörtüsünün Müslümanların kimliği’olduğunu savundular. Kıdemli avukat Dushyant Dave Pazartesi günü mahkemeye, Karnataka eyalet yetkililerinin çeşitli ihmal ve komisyon eylemlerinin ‘azınlık topluluğunu marjinalize etme modeli’ gösterdiğini söyledi.

Bay Dave, dini uygulamanın, topluluğun dini inancının bir parçası olarak uyguladığı şey olduğunu söyledi.