Cetinje, Mojkovac ve Petnjica belediyelerinde gerçekleştirilecek seçimlerde iktidar koalisyonuna desteğin oranı, parlamentodaki güvensizlik oylaması öncesinde önemli bir gösterge olacak.

Karadağ Cumhurbaşkanı ve ana muhalefet partisi DPS’nin Başkanı Milo Djukanovic, seçmenlere seslendiği açıklamasında iktidar koalisyonunun dağıldığını ve hükümetin düşeceğini ileri sürdü.

Mevcut hükümetin Avrupa Birliği ve NATO yerine Rusya’nın jeopolitik çıkarlarına hizmet ettiğini ileri süren Djukanovic, üç belediyedeki seçimler için yoğun bir mücadele yürütüldüğünü açıkladı. Djukanovic, “Karadağ’ın milli menfaatleri için mücadele ediyoruz. Karadağ’ın egemenliğini ve ülkenin sivil ve seküler yapısını, Karadağ’ın Avrupa yolunda ilerlemeye devam etme hakkını korumak için mücadele ediyoruz. Bu değerlerin tamamı geçen 30 Ağustos’un ardından saldırıya uğradı. O seçimlerde DPS’nin mağlup olmasıyla “Büyük Sırbistan” yanlısı çevreler, özellikle de bunların Belgrad’daki merkezleri bunu Karadağ’a boyun eğdirmek için yeni bir fırsat olarak gördü. Bu, Karadağ’ın "Büyük Sırbistan" projesine dahil edilmesi yönünde bir teşebbüs. Bu, 1918 yılında olduğu gibi Karadağ’ın yeniden ilhakı yönünde bir teşebbüs” diye konuştu.