Bu yöndeki bir teklifi reddedeceğini herkesin çok iyi bildiğini söyleyen Krivokapic, “Benim için Karadağ daha önemli.” diye konuştu.

Vijesti gazetesine verdiği mülakatta Krivokapic, “30 Ağustos’tan hemen sonra, en başından bana akıl veren birilerinin olmadığını söyledim. Karadağ benim için daha önemli. Karadağ’ın bir taşı, Sırbistan’ın Şumadiya bölgesinde araziden daha kıymetlidir gözümde. Şumadiya bölgesini sevmediğim için değil, bu şekilde yetiştirildiğim için ve insanın yurduyla bir tür göbek bağı olduğu için böyle” diye konuştu.

SIRP ORTODOKS KİLİSESİ’NİN MENFAATLERİNE HİZMET ETMEKLE SUÇLANIYOR

Krivokapic liderliğindeki Karadağ hükümeti, muhalifler tarafından Sırbistan ve Sırp Ortodoks Kilisesi’nin menfaatlerine hizmet etmekle suçlanıyor.

Karadağ'da Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic liderliğindeki Sosyalistlerin yaklaşık 30 yıl süren iktidarı, 30 Ağustos 2020'deki seçimlerin ardından sona ermişti. Djukanovic liderliğindeki DPS, en fazla oy alan parti olmasına rağmen etnik Sırp partilerinin de desteğiyle partili olmayan bakanlardan teşkil edilen bir "uzmanlar hükümeti" kurulmuştu.

Daha önce meclise sunulması planlanan bir güvensizlik oylaması önergesini son anda iptal eden DPS liderliğindeki muhalefet partileri, Krivokapic hükümetinin ömrünün uzun olmayacağına inanıyor.