ROMA (AA) - Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'nin 2. yıl dönümü dolayısıyla Azerbaycan'ın Roma Büyükelçiliği'nde Zafer Günü resepsiyonu düzenlendi.

Azerbaycan'ın yeni Roma Büyükelçisi Rashad Aslanov ve eşi Nermin Aslanova'nın ev sahipliği yaptığı resepsiyona, Italia Viva Partisi'nden milletvekilleri Elena Bonetti ile Ettore Rosato, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ve Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş ile çok sayıda davetli katıldı.

İtalya ve Azerbaycan milli marşlarının çalınmasıyla başlayan etkinlikte, Büyükelçi Aslanov, davetlileri 44 günlük Karabağ Savaşı'nda şehit düşen Azerbaycan askerleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Aslanov, etkinlikte yaptığı konuşmada, 2 yıl önce bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in liderlik ettiği Azerbaycan Ordusu'nun cesaretiyle Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün sağlandığını belirtti.

Büyükelçi, Ermenistan'ın yaklaşık 30 yıl boyunca süren işgali ve etnik temizlik siyaseti dolayısıyla 1 milyondan fazla Azerbaycanlının öz yurdundan uzak kaldığını hatırlattı.

Aslanov, İtalya'nın Azerbaycan'ın yakın dostu olduğunu ve kendilerini uluslararası hukuk temelinde her zaman desteklediğini de dile getirdi.

Büyükelçi Aslanov'un konuşmasının ardından Karabağ Zaferi'ni anlatan video gösterimi de yapıldı.

Resepsiyonda ayrıca işgalden kurtulan Şuşa ve çevresine dair bir fotoğraf sergisinin de açılışı gerçekleştirildi.

Etkinlik dolayısıyla büyükelçilik binası, Azerbaycan Bayrağı renklerinde aydınlatıldı.