Sky News’in haberine göre, Kanada Birinci Milletler Meclisi'nin ulusal başkanı Roseanne Archibald, Başbakan Justin Trudeau da dahil Aborijin topluluğundan birçok önde gelen ismin davet edildiği Ottawa'daki bir resepsiyon sırasında, Kraliçe'nin geçmişte Kanada'da yaşanan çocuk katliamları hakkında özür dilemesi için doğrudan Prens Charles'a çağrıda bulundu.

Geçen yıl Kanada’da, eskiden kiliselerin işlettiği okullarda yüzlerce çocuk cesedi bulundu.

Ülke, 19. yüzyıldan 1970'lere kadar yatılı okul sisteminde binlerce Aborijin çocuğun öldüğü veya kötü muameleye maruz kaldığının kanıtlanması ardından ulusal bir skandalla karşı karşıya.

Archibald, “Prens Charles'ın annesi Kraliçe'ye Anglikan Kilisesi adına bir özür dilemesi için bir mektup iletmesini saygıyla rica ettim. Papa Francis, geçmişte yaşananlar adına hayatta kalanlardan özür diledi.” ifadelerini kullandı.

Archibald, “Bu nedenle Kraliçe'den de aynısını yapmasını istiyoruz, Kraliçe'nin bu özrü sunmasını istiyoruz.' çağrısında bulundu.

Archilbald son olarak, “Bunun siyasi bir talep olmadığını açıkça belirtmek istiyorum. Bu çağrı, zulme maruz kalmış ve soykırıma uğramış birçok insanın iyileşmesine yardımcı olacak bir taleptir” diye ekledi.

Prens Charles konuşmanın ardından konuya ilişkin bir açıklamada bulunmadı.