Kanada Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Chrystia Freeland, Acil Durum Yasası'nın ilan edilmesiyle birlikte 76 banka hesabının dondurulduğunu ve gerek görülürse uygulamaya devam edileceğini açıkladı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi de Acil Durum Yasası sonrasında bir çok banka ve kripto para hesabının dondurulduğunu belirtti.

Ayrıca 34 hesabın da inceleme altında olduğu bilgisi verildi

20 DOLARLIK TİŞÖRT ALAN KADININ HESABI DA DONDURULDU

Protestocu kamyonculara destek olması adına hazırlanıp satışa sunulan 20 dolarlık bir tişörtü satın alan bir kadının da banka hesabının dondurulduğu bilgisi verildi.

Muhafazakar Parti Sarnia Milletvekili Marilyn Gladu tarafından yapılan paylaşıma göre, parti seçmenlerinden bir kadın, 20 dolara tişört satın aldıktan sonra hesabının dondurulduğu bilgisini verdi.

ACİL DURUM YASASI NEDİR?

Savaş Yasası olarak da bilinen Acil Durumlar Yasası'nın uygulanma önerisi hükümet tarafından parlamentoya sunuldu, dün gece yapılan Kanada Federal Parlamentosu genel kurulunda 151 hayır oyuna karşı 185 evet oyu ile kabul edildi.

Kovid-19 kısıtlamalarına karşı çıkan ve Kanada'nın başkenti Ottawa'yı felç eden protestolara karşı Kanada hükümeti Acil Durumlar Yasası'nı 14 Şubat Pazartesi yürürlüğe sokmuştu.

Yasa, finansal kurumlara protestolara destek veren kişi veya işletmenin hesabının mahkeme emri olmadan dondurulması veya askıya alması yetkisini veriyor.