Yaklaşık yüzde 25'i Müslüman olan Kamerun'un pek çok şehrinde olduğu gibi başkentin Briqueterie Mahallesi'nde yaşayan Müslümanlar da Ramazan geleneklerini sürdürüyor.

Kamerunlu Müslümanlar, Ramazanda sadece ibadetle meşgul olmak için beş vakit namaz kılınan camilerde 10 günlük itikafa giriyor.

İtikaf sürecinde yiyeceklerini yanına alarak camiye gelen Müslümanlar, 10 gün boyuncu caminin dışına çıkmıyor.

Diğer Müslümanlar, itikaftaki din kardeşlerini ziyaret ederek onlara ikramda bulunuyor.

Dış dünyadan tamamen izole olan itikaf halindeki Müslümanlar her anını kuran okuyarak, namaz kılarak ve dua ederek geçiriyor.

İftarını camide yapan itikaftaki Müslümanlar, beraberinde getirdikleri battaniyeleri üzerlerine örtüp yine camide uyuyor.

“İTİKAFA ÇOK ÖNEM VERİLİYOR”

İtikaftaki Kamerunlu Müslüman Osman Hassan, süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kamerun'da itikaf ibadetine çok önem verildiğinin altını çizen Hassan, "Dış dünyadan tamamen izole olabilmek için telefonlarımızı dahi evde bırakıp itikafa giriyoruz." ifadesini kullandı.

İtikafın Allah'ın kullarına verdiği en büyük hediyelerden biri olduğunu belirten Hassan, eğer itikaf sürecini layıkıyla geçirebilirlerse, 80 yıllık ibadete eş değer bir ibadet sevabı kazanacaklarına inandığını söyledi.

İtikaf halindeki bir diğer Kamerunlu Müslüman İbrahim İdris de "Ramazan ayının son 10 günü, 'itikaf' adını verdiğimiz inzivaya çekilerek, her anımızı ibadet ederek geçiriyoruz." dedi.

İdris, Kamerunlu Müslümanlar için Ramazan ayının en önemli ibadetinin itikaf olduğunu dile getirerek, fırsatı olan tün Kamerunlu Müslümanların itikafa girmeye gayret gösterdiğini belirtti.