Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile açıldı. 8 istasyonun yer aldığı hattı ile Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidilebilecek. Saatte 120 kilometre hıza sahip araçların kullanacağı metro hattında açıklamalarda bulunan Erdoğan, muhalefetin karşı çıktığı projeleri hatırlattı ve Kanal İstanbul'un er yada geç Türkiye'ye kazandıracaklarını söyledi. "Bu devletin bütçesi sizin bütçesidir" diyen Erdoğan ayrıca Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının 1 ay boyunca bedava olacağının müjdesini verdi.

Türkiye’nin en hızlı metrosunun kullanacağı hat olan Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro bugün hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştiren metro ile Kağıthane ile İstanbul Havalimanı arası artık 24 dakikaya indi. 8 istasyonun yer aldığı hat ayrıca bölgedeki trafik yükünü de hafifletecek. Törende muhalefetin tepki gösterdiği projelere değinen Erdoğan, Kanal İstanbul'un er ya da geç Türkiye'ye kazandırılacağını söyledi. Seçim tarihi olarak işaret ettiği 14 Mayıs'ı tekrarlayan Erdoğan, "Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de yeter söz milletindir diye başlattığı demokrasi devriminin ayrı bir yeri vardır" ifadelerini kullandı. Erdoğan açılış kurdelesini kestikten sonra "İstanbul Havalimanı Metrosu bir ay süreyle ücretsiz olacak" dedi.

SÜRE 24 DAKİKAYA İNİYOR
Açılışta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden satır başları;

Kağıthane İstasyonu'ndan başlayıp İstanbul Havalimanı'na uzanan 8 istasyonlu metro hattının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Günde 800 bin yolcu ağırlayacak. Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşım sağlanacak. Metro hattımızı İstanbulumuzun bir an önce hizmetine sunmak için aynı anda 10 tünel delme makinesi kullandık. Yerli ve milli mühendislik başarılarıyla gurur verici bir eserin ülkemize kazandırılması hikayesidir. TRT'mizin belgeselleştirdiği bu hikayeyi akşam izleyebilirsiniz. Bugün metromuzu hizmete veriyoruz. Hizmete aldığımız metro hattımızı Kağıthane'de Mahmutbey metrosu ile entegre ediyoruz. Bu hattı Zincirlikuyu'yla da birleştireceğiz.

DİĞER METRO ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Metroda çalışacak yerli tasarım ve üretim araçları da yine yerli batarya ile görev yapacak. Türkiye bu proje ile metro hattı inşaasındaki gücünü tüm dünyaya ispatlamımştır. Aynı şekilde İstanbul Havalimanı'ndan başlayıp Arnavutköy'den Halkalı'ya inecek metro hattındaki çalışmalarımız da süratle devam ediyor. Kazlıçeşme-Sirkeci, Altunizade-Bosna Bulvarı hatlarındaki çalışmalaırmız da sürüyor. Tüm bunlar tamamlandığında raylı sistemler hattını 380 kilometrenin üzerine çıkarmış olacağız.

"KAĞITHANE'YE KAĞITTEPE DİYENLER..."

Ülkemizde siyaset yapan birilerinin ne İstanbul'dan ne de teknolojinin geldiği seviyeden haberi var. Kağıthane'ye kağıttepe diyenlerden fazla bir şey de beklemiyoruz. Bunlar Türkiye'yi de İstanbulumuzu da tanımıyorlar. Kendi ülkelerinde tamamen yabancı turist gibi yaşıyorlar. Biz onlara rağmen İstanbul'un Trafik sorununu raylı sistemlerle çözme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz. Bunlar Boğaz'ın altından Marmaray'ı geçirebilirler miydi? Bir tanesi; aa bunda sürücü yok muydu?" diyor. Bir diğeri de "Bunları galiba Paris'te yapmışlar" diyor. Paris'te metrolarda damdan sular akıyor sular. Bizim metrolar pırıl pırıl, tertemiz. Haberleri yok.

"BAK BAY KEMAL BUNLAR İGA..."

Hayata geçirdiğimiz her çalışmada sadece bugünün ihtiyaçları değil şehrin geleceğini de göz önünde bulundurduk. Devletimizin kasasından 1 kuruş çıkmadan yapılan İstanbul Havalimanı, bugün Avrupa'nın en yoğun dünyanın en iyi havalimanları arasında yer alıyor. Bay Kemal, 1 kuruşsuz yaptığınız yatırımları anlatın diyor. Bak Kamu özel iş birliği yatırımlarıdır bunlar. İGA'yı, Yavuz Sultan Selim'i, Osmangazi'yi böyle yaptık. Ama siz bunları öğrenene kadar çok zaman geçecek.

KANAL İSTANBUL MESAJI

Dünyanın turizm, ulaşım, finans, kültür, sanat, spor merkezi olmak yolunda hızla ilerleyen İstanbul için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Kanal İstanbul projesini er ya da geç ülkemize kazandıracağız. Boğaz'ın yükü hafifleyecek, İstanbul'un değeri yükselecek. Eğer biz bunlara kulak vermiş olsaydık, metrosuz, yolsuz, şehirsiz bir İstanbul olacaktı. Suyu 110km'den dağları delerek İstanbul'a getirdik. Çöpleri kaldırdık mı? Kaldırdık. Ümrani çöplüğündeki patlamayı hatırlayın. 39 vatandaşımız orada öldü. Bütün bunlarla beraber her ne yaptıysak İstanbul'u çirkin binalara hapsetmek isteyenlere rağmen yaptık. Kanal İstanbul'u da inşallah bu bakışla hayata geçireceğiz.

14 MAYIS MESAJI

Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de yeter söz milletindir diye başlattığı demokrasi devriminin ayrı bir yeri vardır. Her dönem ülkemiz içinden birileri de bu senaryolara gönüllü bir şekilde ya da farkında olmadan alet edilmiştir.

1 AY ÜCRETSİZ OLACAK

Bu devletin bütçesi sizin bütçesidir. İstanbul Havalimanı Metrosu bir ay süreyle ücretsiz olacak.