Yönetmen Cenk İzgören'in ilk uzun metraj filmi "Kafes: İki Savaş Arasında", Asya prömiyerini 15-23 Ocak tarihleri arasında Bangladeş'te düzenlenecek "21. Dhaka Film Festivali"nde gerçekleştirecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, başrollerinde Açelya Elmas, Cenk İzgören, Merve Ateş ve Murat Aslan'ın yer aldığı film, daha önce İspanya, Paraguay, İtalya, Meksika ve Hollanda'da düzenlenen festivallerden "En İyi Senaryo", "En İyi Kurgu" ve "En İyi Yönetmen" gibi birçok ödülle döndü.

Film, ABD prömiyerini ise Los Angeles'ta bu sene 25. kez düzenlenen "Arpa Uluslararası Film Festivali" resmi seçkisine katılmaya hak kazanarak gerçekleştirmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteklediği filmin yönetmeni Cenk İzgören, yerli film festivallerindeki lobiciliği protesto ederek hiçbir ulusal festivale başvuru yapmayacağını açıkladı.

- Film sadece uluslararası festivallere katılacak

Uluslararası festivallerde yolculuğuna devam eden "Kafes: İki Savaş Arasında", gelecek aylarda aday olmaya hak kazandığı "Oaxaca International Film Festival", "International Sports Film Festival", "Barcelona International Film Festival", "Seoul International Film Festival" ve "Las Cruces International Film Festival"de yarışacak.

Dram türündeki film, post travmatik stres bozukluğu yaşayan eski karışık dövüş sanatları (Mixed Martial Arts) dövüşçüsü bir gazinin hayata tutunma çabasını, vicdani, ahlaki ve toplumsal yönden yer yer semboller kullanarak ele alıyor.

Yapımcılığını Funda Belginer, ortak yapımcılığını ise Raw Diamond Film adına Nail Kızılırmak'ın üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Yavuz Petek, Ercan Özkan ve Arda Yıldıran, kurgusunu Semih Gülcüoğlu, müziklerini ise Burak Terzioğlu gerçekleştirdi.