Türkiye'de olduğu gibi dünyannın birçok ülkesinde Kadir Gecesi ihya edildi. Türkiye'de camiler doldu taştı. İstanbul'da Ayasofya Camii'nde mübarek gece dolayısı ile bir program düzenlendi. Gecede camilere genci yaşlısı akın etti.

Kudüs

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Kudüs'te ihya edildi. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı dolduran binlerce kişi, burada namaz kılıp dua etti.

Kazakistan

Kazakistan’da Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıl boyunca Kadir Gecesi'ni evlerinde idrak eden vatandaşlar bu sene camilere akın etti. Cami içinde saf tutmak isteyen Nur Sultan sakinleri, başkentteki Hazret Sultan Camisi’ne saatler öncesinden gelmeye başladı.

ABD

ABD'nin Maryland eyaletindeki Amerika Diyanet Merkezi'nde Kadir Gecesi dolayısıyla dualar edilip namaz kılındı.
ABD'nin başkenti Washington'a yaklaşık yarım saatlik mesafede bulunan Amerika Diyanet Merkezi'nde, (DCA) binlerce Müslümanın katılımıyla Kadir Gecesi idrak edildi.

Nijerya

Afrika'nın en yoğun Müslüman nüfusa sahip ülkesi Nijerya'nın başkenti Abuja'daki camide, Kadir Gecesi dua ve namazlarla idrak edildi.

Annoor Camisi'nde, Kadir Gecesi'nde teheccüd namazı kılmak için yüzlerce Müslüman bir araya geldi. Müslümanlar, ülkede artan güvenlik sorunlarına karşı barış ve Filistin'deki mazlumların İsrail zulmünden kurtulması için dua etti.

BAE

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Şarika Emirliği'ndeki vatandaşlar, Kadir Gecesi'ni idrak etmek için Şarika Camisi'ne akın etti.

TUNUS

Tunus'un Kayravan kentinde Kadir Gecesi dolayısıyla tarihi Sidi Ukba Ulu Camisi'nde program düzenlendi. Tunuslular, camide kılınan teravih namazının ardından dua ve ibadetler eşliğinde geceyi idrak etti.