Japonya Dışişleri Bakanlığı, İsviçre Konfederasyon Başkanı ve Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ve Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun Tokyo'da bir araya geldiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ignazio Cassis ve Kişida Fumio'nun, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürecinde Ukraynalı sivillere yönelik düzenlediği saldırılardan sorumlu tutulması konusunda hemfikir oldukları bilgisi verildi.

Toplantıda açılış konuşması yapan Japonya Başbakanı Kişida, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin sadece Avrupa'da değil Asya'da da uluslararası düzenin temelini sarstığını belirtti. Kişida, "Şimdi uluslararası toplumun her zamankinden daha fazla birleşmeye ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

SAVAŞI DURDURMA ÇAĞRISI

İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ise, farklı bir basın toplantısında ülkesinin savaşı şiddetle kınadığını belirtti ve Rusya'dan savaşı derhal durdurmasını istedi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan İsviçre'nin, AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımları desteklediğini hatırlatan Cassis, bunun, ülkesinin tarafsızlık ilkesinden vazgeçtiği anlamına gelmediğinin altını çizdi.

TARAFSIZ İSVİÇRE DE YAPTIRIMLARA KATILDI

Dünyadaki krizlere karşı tarafsızlığı ve barış görüşmelerine ev sahipliği yapmasıyla bilinen İsviçre de Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkeler arasında yerini almıştı.

Cassis konu ile ilgili olarak, "Federal Konsey, Putin ve birkaç bakanın mal varlıklarını dondurmaya karar verdi" açıklamasını yapmıştı.