İsveç hükümeti sosyal hizmet kurumları vasıtası ile Müslüman çocukları ailelerinden koparıyor ve dini kimliklerini bilerek yok etmeye çalışıyor. İsveç'te ikamet eden Arap göçmen Hacer mağdurlardan sadece biri. Hacer, 3 kızının Haziran 2020'de okuldan kendi haberi olmadan alındığını söylüyor.

"Üç kızımı da benden ayırdılar ve onlarla sadece video görüşmesi yapmama izin verdiler. Kızlarım her görüşmede ağlıyor. Psikolojileri çok bozuk." İsveç hükümet yetkilileri Hacer'in çocuklarıyla görüşmesini daha da kısıtlar hale getirmişler. Sebep olarak ise Hacer'in çocuklarını kötü etkilediğini öne sürmüşler.

Hacer kızlarından ne bir fotoğraf alabiliyor ne de bir hediye göndermesine izin veriliyor. Ailesinden, dininden ve kültüründen ayrı bırakılan çocuklar kendilerine zorla dayatılan İsveç kültürünü kabullenmeye zorlanıyorlar.

Hacer yalnız değil onun gibi yüzler aile var İsveç'te. Somalili göçmen Umm Yakup da çocukları elinden alınanlardan. Yakup, İsveç hükümetini siyah ve Müslüman çocukların ailelerinden sistematik olarak koparıldıklarına dikkat çekiyor. Umm, İsveç hükümetinin ayrımcı uygulamalarına karşı sosyal medyadan kampanya başlattıklarını söylüyor.

İsveç'te kriminoloji ve psikanaliz alanında çalışan Raşid Ai-manasfi Müslüman ailelerin haklarını korumak için mahkeme yolunu seçebilceklerini vurguluyor.