İzmir'in Spor Toto 1'inci Lig'de yer alan iki temsilcisi Göztepe ile Altay arasında oynanan müsabakanın 19'uncu dakikasında Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu tribüne atılan işaret fişeği ile Mehmet Çakır yaralandı. Sağlık ekipleri yaralıya müdahale ederken, sahaya atlayan bir Göztepe taraftarı, korner bayrağı direğiyle rakip takımın kalecisi Ozan Evrim'e saldırdı. Evrim, başına aldığı darbeyle yaralandı. 2 yaralı, hastaneye kaldırıldı. Büyüyen olaylar nedeniyle müsabaka tatil edildi.

İŞTE STADA SOKULAN PATLAYICILAR

Ambulans şoförlerinin patlayıcıları stada nasıl soktukları görüntülenmişti. Sırt çantasında gizlice stada sokulup, taraftalara dağıtılan patlayıcı nitelikteki fişekleri içeri soktular.

O patlayıcılar neyse ki bir ölüm yaratmadı ancak bir taraftar yaralanmasına neden olmuştu. Stada giren patlayıcıların yanındayız. İzmir polisi şuan zaten ilk andan itibaren olaya el koymuştu. Tüm birimleriyle birlikte ve olay yeri inceleme ekipleri de hemen stada gitmişti ve o havai fişek, sis bombası, ses bombası ve torpilleri tek tek topladı.

Bu patlayıcıların stada girmesisi kesinlikle yasak. Ancak bunlar bir şekilde stada sokuldu. Hepsinde mor görüntü var. Bu mor görüntüler üzerinde parmak izi almak için kullanılan özel solüsyon. Turuncuya gelmek istiyorum. Olayda kullanılan o görüntüdeki olaya neden olan patlayıcı bu işaret fişeği. Hemen altındaki düğme namlu görevi görüyor. Göztepeli taraftarlara tutularak altındaki namluya dokunulup önündeki patlayıcı taraftarlara gidiyor ve Mehmet Çakır isimli taraftarın yaralanmasına sebep oluyor.

İşaret fişeğinin askeri alanlarda kullanıldığını bildiğimiz için aslında dışarıda kullanılması bile yasak. Sis bombaları, ses bombaları ve torpiller... Bunlar da diğer kullanılan ürünler. 21 şüpheli gözaltına alınmıştı. 20'si Altay taraftarı. 4 şüpheli bu patlayıcıları aldılar. Nereden satın alındığı da araştırılıyor. Bunlar ölümcül bir olaya da sebep verilebilirdi.

KALECİ OZAN TABURCU EDİLDİ

Öte yandan, başına aldığı darbeler sonucu İzmir'de özel bir hastaneye kaldırılan kaleci Ozan Evrim'in tedavisinin ardından bugün taburcu edildiği belirtildi. İşaret fişeği isabet eden Mehmet Çakır'ın ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

AMBULANS ŞOFÖRÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

A.G.'nin verdiği bilgiye göre ise maçtan 1 gün önce buluşan taraftar grubu, stada işaret fişeklerini götürmeye karar verdi. Bunun için A.G. görevlendirildi.

4 şüpheli, fişekleri Kemeraltı'ndan aldıktan sonra çanta içerisinde ambulans şoförüne teslim etti. O da planladıkları gibi ambulansın aranmamasından yararlanarak fişekleri içeri aldı.

Ambulans şoförü ifadesinde, "Bana gelip teklif ettiler. Ben de kabul ettim. Sonra fişekleri içeriye aldım, misafir takımın tuvaletinden biri gidip alacaktı. Onu kimin aldığını bilmiyorum" dedi. İçeride bir taraftar çantayı alarak fişekleri taraftarlara dağıttı.