İstanbul Valiliği, İBB’nin Ramazan ayı etkinliklerine kısıtlama getirdi. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, 23 Mart’ta Ramazan için bir ay sürmesi planlanan etkinlikler noktasında İstanbul Valiliği’ne bilgilendirme yazısı gönderdi. Yazıda; Sultanahmet Meydanı, Yenikapı Etkinlik Alanı, Maltepe Orhangazi Şehir Parkı ve 36 ilçede gerçekleştirilecek etkinliklere yer verilmişti.

KÜLTÜR VARLIKLARINA ERİŞİM ENGELİ GEREKÇESİ

Birgün’ün verdiği habere göre; valilik, bilgilendirmeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletti. Bakanlık ise Sultanahmet Meydanı bölgesinin tarihi alan olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Kurulmak istenen standların ve etkinlik sahnelerinin söz konusu meydanların çevresindeki bir grup korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli anıt eserlerin görünürlüğünü ve algılanmasını olumsuz yönde etkilemesi, tarihi meydanlardaki yaya geçişinin daraltılması ve meydan çevresindeki kültür varlıklarına yaya erişiminin kısıtlanması nedeniyle uygun olmadığına karar verildi.”

Valilik de bu kararı hatırlatarak İBB’ye izin vermedi. Daha önceki yıllarda Sultanahmet Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri yapılmasına izin veriliyordu.