İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen dolandırıcılık soruşturması kapsamında, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipler, “Twitch” isimli sosyal medya platformunda yayın yapan kullanıcılara, kimliği bilinmeyen şahıslarca başkalarına ait kart bilgileri kullanılarak satın alınan BIT (Twitch Para Birimi) gönderildiğini tespit etti.

Bu şekilde haksız kazanç elde eden şüpheliler hakkında başlatılan geniş kapsamlı çalışma sonucu 44 şüpheli tespit edildi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Ekiplerinin uzun soluklu çalışması sonucu başlatılan operasyonlarda İstanbul merkezli 10 ilde 40 şüpheli gözaltına alındı.

KREDİ KARTI DOLANDIRICILIĞI YAPILIYORDU

Gözaltına alınan kişiler arasında twitch yayıncılarının da olduğu bildirildi.

Özellikle kredi kartı dolandırıcılığı yapan bazı kişiler parayı sisteme sokmak için twitch yayıncılarını kullanıyorlardı. Twitch yayıncılarına bağış yaparak parayı legalleştiriyorlar ve komisyon vererek paraları kendi hesaplarına çekiyorlardı. Bu şekilde twitch kullanıcıları da dolandırıcılık yönteminin bir parçası haline geliyordu.

Operasyon düzenlenen ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda doküman ve dijital eşyaya el konuldu.

Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, firari 4 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.