İnternet güvenlik şirketi Eset analizcileri, İsrail firması Candiru tarafından üretilen casus yazılımların Suudi Arabistan, İran ve Londra'daki bazı okuyucular da dahil olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinde web sitelere saldırdığını iddia etti.

Eset'in raporuna göre Candiru’nun hizmetini alan casus yazılım kullanıcıları belirledikleri web sitesi yada kullanıcı grubunun kişisel bilgilerini hedef alıyor.

'Watering hole' olarak adlandırılan saldırıları yapan Candiru kişisel bilgileri elde etmek için bilinen sitelerin reklamlarını kullanıyor.

Eset analizcilerinin raporuna göre, saldırılan web siteleri arasında Londra merkezli haber sitesi Middle East Eye'ın yanı sıra Yemen'deki Husi isyancılarıyla bağlantılı Almasirah gibi medya kuruluşları yer alıyor .

İsrail tarafından ayrıca, İran Dışişleri bBakanlığı, Yemen'in Maliye ve İçişleri Bakanlıklarının web sitelerine saldırıldığı iddia edildi.

İtalyan şirketi Piaggio Aerospace, İranlı militan grup Hizbullah ve Suudi Arabistan'daki muhalif medya kuruluşu The Saudi Reality’de hedef tahtasına konulan web siteleri arasında.

Biden yönetimi geçen ay firmayı ABD ulusal güvenlik çıkarlarına aykırı davrandığını gerekçesiyle kara listeye aldı.