Aktivist ve komedyen olarak tanınan Noam Shuster-Eliassi’nin, Arapça yayın yapan "Mekan 33" adlı İsrail kanalında seslendirdiği "Dubai, Dubai" adlı parça, “BAE'nin İsrail'le normalleşerek kendi soydaşlarını, Filistin'i ve Gazze ablukasını unuttuğunu" anlatılıyor.

Aljazeera başta olmak üzere çok sayıda Arap kanalında yayınlanan ve İsrailli şarkıcının, İsrail’le “normalleşen” Araplarla dalga geçtiği belirtilen haberlere konu olan şarkının videosu ise, sosyal medyayı kullanan Araplardan ilgi gördü ve çok sayıda paylaşım aldı.

BAZI SOSYAL MEDYA YORUMLARI

Ahmed Ghanimi isimli kullanıcı şarkının, BAE'nin Filistin'e karşı İsrail'le dayanışmasını anlattığını belirterek, "Aynı şekilde Arapların Filistin'i ve Filistin halkının çektiği acıları nasıl unuttuğunu anlatıyor. Sanırım şarkıcı bir Yahudi. Bu yüzden samimiyetle yaptığı şeyi takdir ediyoruz.” dedi.

Samih ed-Diyasiti adlı bir kullanıcı ise, parçayı seslendiren İsrailli komedyen için, "Filistinlileri destekleyen ve Dubai'nin normalleşmesiyle alay eden İsrailli bir şarkıcı" dedi.

ŞARKININ SÖZLERİ

Shuster-Eliassi, videonun viral olmasının ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Filistin'deki insan hakları ihlallerine ve İsrail-BAE arasındaki "barış" hamlesinin çelişkilerine dikkat çekti.

Arap medyası ve sosyal medya kullanıcıları arasında dikkat çeken şarkının sözleri ise şöyle:

"Tünelin sonunda ışık var ve keşke Arapların hepsi Dubai'de parası olanlar gibi İsrail halkını sevse ve bizi denize dökmese. Milyonları olan ve Nekbe'ye (Büyük Felaket-1948) maruz kalan kendi soydaşlarını, (yani) Filistin'i unutan Araplar gibisi yok. Dubai'dekiler Gazze kuşatmasını unuttular, ne güzel olurdu Arapların hepsi Dubaili olsa."