Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Komisyonu, İsrail işgal güçlerinin çocukların esir edilmesi ve sorgulanması esnasında başvurduğu şiddeti belgeleriyle ortaya koydu.

Komisyon, Avukat Hibe İğbariye'nin işgal güçlerinin Mecdu Hapishanesi'nin çocuk kısmında tutulan iki çocuğa yönelik insanlık dışı uygulamalar ve şiddet hakkında ulaştığı ayrıntıları aktardı.

Komisyon, işgal güçlerinin Nablus'taki Balata mülteci kampı ahalisinden olan 16 yaşındaki İbrahim Haşşaş'a yönelik intikam amaçlı şiddet uygulamaları hakkında kapsamlı ve ayrıntılı bilgileri kamuoyunun dikkatine sundu.

Komisyon yaptığı açıklamada işgal güçlerinin ona yönelik şiddet uygulamalarının 9 Mayıs 2022 tarihinde evine düzenledikleri baskın esnasında başladığını, işgal güçlerinin adı geçen çocuğun uyuduğu odanın kapısını kırarak içeri girdiklerini, sonra evi adeta deli gibi aradıklarını, ardından çocuğun ellerini, ayaklarını ve gözlerini bağladıklarını, sonra çocuğu evin banyosuna kapatıp içeri polis köpeğini soktuklarını, ardından kapısını kapattıklarını dile getirdi.

Açıklamada işgal güçlerinin daha sonra onu Huvvara sorgulama merkezine götürüp çıplak bir şekilde aradıkları, sonra da Bitah Tekfa'da karanlık bir bodrumda çok kötü şartlarda 13 gün beklettikleri ifade edildi.

Komisyon'un açıklamasında 16 Mayıs 2022 tarihinde Huvvara kontrol noktasında gözaltına alınan 17 yaşındaki Cemal Haşşaş'ın maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalar hakkında da ayrıntılı bilgiler verildi. Verilen bilgiler onun da benzer uygulamalara maruz kaldığını gösteriyor.