İsrail'in şehid ettiği Hıdır Adnan için bir cevap niteliği taşıyan 22 füze saldırısının ardından Savunma Bakanı Yoav Galant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi acil bir toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantı sonrası İsrail'den tehdit niteliğinde bir açıklama geldi.

Savunma Bakanı Yoav Galant yaptığı açıklamada sert ve tehdit dolu ifadeler kullanarak, "İsrail vatandaşlarına zarar vermeye kalkan pişman olur" dedi.

NETEHTAHU GÜVENLİK İSTİŞARELERİ YAPACAK

Gazze'den yapılan 22 füze atışı sonrası art arda toplantılar yapılmaya başlandı. Savunam Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı'nın toplanmasının ardından Başbakan Binyamin Neteyahu da bir dizi güvelik istişarelerinde bulunacağını açıkladı.

BEN GİVİR YEHDİTLER SAVURDU

İsrail hapishanesinde ölüme terk edilen tutsak Hıdır Adnan'ın hayatını kaybetmesinin ardından Tel Aviv yönetimi yüksek alarm seviyesine çıktı.

Milli Güvenlik Bakanı Itamar Ben Givir ve Gondar Güvenlik Servisi Komiseri Kathy Perry, 87 gün boyunca aç bırakılan ve İsrail hapishanesinde hayatını kaybeden üst düzey İslami Cihad lideri Hıdır Adnan'ın ölümünün ardından durum değerlendirmesi yaptı.

Bakan Gvir yaptığı açıklamada Filistinli tutsakları tehdit etti. Gvir açıklamasında cezaevlerindeki Filistinlilerin, açlık grevi veya isyan başlatmaları halinde mevcut koşullardan mahrum bırakılması emrini verdi.