New York Times'ta yer alan haberde İsrail'de yer alan silah depolarının varlığına dikkat çekiliyordu. Bu haber sonrası hem ABD hem de İsrail tarafından bu büyük ama az bilinen silah deposunun varlığı kabul edildi.

ABD'nin silah depoları ile ilgili yaptığı bu açıklama, İsrail'in İran ile ilgili savaş söylemlerinin arasında geldi. ABD her ne kadar İsrail topraklarında yer alan silahların kullanılmasını gerektirecek bir savaşın çıkacağını beklemediklerini savunsa da İrrail'in eski genel kurmay başkanının görevi sona ermeden önceki açıklamaları bunu yalanlar nitelikteydi.

İsrail basınında yer alan bir ise dikkatleri İran üzerinde yoğunlaştıryordu. Haaretz'de yer alan haberde, eski genel kurmay başkanı Aviv Kovhavi'nin İran'a saldırı hakkındaki açıklamalarını hatırlattı. İran'a savaş açılması ile ilgili tek açıklama eski genel kurmay başkanından gelmedi aynı zamanda yeni Başbakan Neteyahu da aynı hükümetin kurulmasından bu yana neredeyse her açıklamasında savaş vurgusu yaptı. Buna karşılık ABD ve Avrupa İran'a karşı savaş için açık bir kart masaya koymuyor ama ABD, İsrail'in kendi topraklarında bulunan cephanelikten kullanım hakkı olduğunu da ifade etmişti.