Netanyahu'nun yargı yetkilerini kısıtlayan yasa teklifi ve sağ politikalarına tepki gösteren on binlerce protestocu Tel Aviv'de toplandı.

İsrail'de Adalet Bakanı Yariv Levin'in Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini sınırlandıran bir yasa planladıklarını duyurmasının ardından başlayan protestolar beşinci haftasında devam ediyor. Binyamin Netanyahu hükümetinin, yargının yetkilerini kısıtlayan yasa teklifi ve sağ politikalarına tepki gösteren protestocular, Tel Aviv ve başka şehirlerde bir araya geldi.

Cumartesi günü Tel Aviv'de protestolar.

Sivil toplum kuruluşları, hukukçular ve yüksek teknoloji sektörleri gibi meslek gruplarının çağrısı üzerine insanlar meydana indi.

AA'nın aktardığına göre, Tel Aviv kent merkezindeki Eliezer Kaplan Caddesi'nde toplanan her yaştan binlerce gösterici İsrail bayrakları taşıdı. Göstericiler, 'diktatörlüğe hayır' ve 'demokrasiyi kurtarın' sloganları attı. Kurulan sahnelerde eski siyasetçiler, sanatçılar ve önde gelen isimler söz aldı.

İsrail basınına göre, Tel Aviv'deki gösterilere yaklaşık 50 bin kişi katıldı.

Protests in Tel Aviv on Saturday.

İsrail'in kuzeyinde bulunan Hayfa'da yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı protestolar gerçekleştirildi. Protestocular, "Ne yağmur ne soğuk bu protestoyu durduramaz" sloganı attı.

Gösterilere Hayfa'da katılan ana muhalefet lideri ve eski başbakan Gelecek Var Partisi Başkanı Yair Lapid, "Sokaklarda, Meclis'te, mahkemelerde mücadele edeceğiz. Ülkemizi kurtaracağız çünkü demokratik olmayan bir ülkede yaşamak istemiyoruz" dedi.

Kudüs ve diğer kentlerde de eş zamanlı protestolar yapıldı. Avrupa'daki Paris, Münich gibi kentlerde de Netanyahu hükümeti politikalarına karşı protesto gösterileri düzenlendi.