BAE Kültür Bakanı: "Siyasi sesleri susturabiliriz ve geçmişe odaklanmak yerine ortak bir gelecek inşa edebiliriz." diyor yaptığı açıklamada.

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İbrahim Anlaşmasını imzalayan ülkelerden gelecek 40 bin genci ağarlayacak bir 'barış festivali' için kolları sıvadı.

İsrail yayın organı Yedioth Ahronoth'dan Itamar Eichner imzalı haberde, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri ve normalleşme sürecine katılan ülkelerinden 40 bin gencin katılacağı festivale Abu Dabi ev sahipliği yapacak.

Haberde, İsrail'in Abu Dabi büyükelçisi Amir Hayek, Birleşik Arap Emirlikleri yetkilerine bu konu ile teklif verdiği bu teklifin BAE Kültür ve Gençlik Bakanı Nora Kaabi ve Müsteşarı Mubarak Nahi tarafından uygun görülüp 2023'ün başlarında gerçekeleşmesini önerdiği yeraldı.

Birleşik Arap Emirlikleri

İsrail tarafından yapılan bu teklifin Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail hükümetlerinin kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşmasını onayladıklarını söylemesinin ardından geldi.

İlk kez Mayıs ayında imzalanan serbest ticaret anlaşması, ülkeler arasında ticareti yapılan malların %96'sına uygulanan tarifeleri kaldıracak veya azaltacak.

Reuters'te yeralan haberde Al Zeyoudi'nin şu açıklamasına da yer verildi: "BAE ile İsrail arasındaki petrol dışı ticaret, 2022'nin ilk dokuz ayında 2021'in aynı dönemine göre %114 artışla 2 milyar dolara ulaştı... [Anlaşma], teknoloji, yenilenebilir enerji ve gıda güvenliği gibi kilit sektörlerde fırsatlar yarattığımız için bu ilerlemeyi hızlandıracak. "