İsrail, BAE ve Bahreyn de dahil olmak üzere Orta Doğu'daki birçok ülkede bir radar sistemine sahip. Bu sistemleri kullanarak çok kısa zamanda gelebilcek bir saldırıya hazırlanabiliyor.

İsrail sadece savunma değil aynı zamanda saldırı için de teknoloji geliştiriyor. Bunun son örneği de dünyanın ilk altıncı nesil elektro-optik füzesini Tawmuz 4. Bu füze hareketli araçlardan, sabit hedeflerden ve hatta uçaklardan bile fırlatılabilme özelliğine sahip. 50 km mesafedeki hedefleri vurabilen füze aynı anda 4 adet fırlatılabilme kapasitesine de sahip.

İsrail hem radar hem de radar sistemleri ile bir saldırı girişimine hazır. Aynı zamanda son dönemlerde İran’da yaptığı suikastler ve saldırılar karşısında da tedbirli davranıyor. İsrail istihbaratınının İran’dan gelebilcek bir saldırının duyumunu aldığı ve bunun için hazırlıklı olduğu bilgisi bazı kaynaklarca paylaşılmış durumda.

İsrail Başbakanı Naftali Bennet geçtiğimiz gün The Economist’e verdiği röportajda İran’ın İsrail’e karşı çok da cesareteli olmadığını vurgulamış ve İran’a karşı yapılan suikastleri ise olumlu olarak nitelendirmişti.