İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in işgali altında bulunan Golan bölgesinde bazı şüpheliler gözlendiğini belirtti.

Adraee, “Kuvvetlerimiz, şüphelileri uzaklaştırmak için topçu ateşi kullandı. Şüpheliler de Suriye topraklarına çekildi." paylaşımında bulundu.

İSRAİL’İN SURİYE SALDIRILARI

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri zaman zaman, topraklarına roket atıldığını ileri süren işgalci İsrail, bölgedeki İran destekli Hizbullah güçlerine ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Tel Aviv yönetimi bu saldırıların birçoğunu üstlenmese de hem Suriye yönetimi hem de Rusya, Suriye'ye yönelik birçok hava saldırısının arkasında İsrail'in olduğunda ısrar ediyor.

İlk kez 2019’un sonlarında bölgeye saldırdığını “sürpriz bir şekilde” üstlenmeye başlayan İsrail, İran hedeflerine yönelik hava saldırıları yaptığını açıklamıştı.

Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise daha önceden yaptığı açıklamada Suriye’ye yönelik bazı saldırıların kendilerince düzenlendiğini itiraf etmişti.

İşgalci İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni de 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.