İsrail Polis Şefi Kobi Shabtai, bugün Kudüs’te meydana gelen iki bombalı saldırının "yıllardır benzeri görülmeyen saldırılar" olduğunu belirtti.

Shabtai, bu sabah erken saatlerde Kudüs’te iki ayrı noktadaki otobüs duraklarında düzenlenen ve bir İsraillinin ölümüne yol açan bombalı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İsrailli yetkili, "Bu sabah kolay bir sabah değildi. Böyle bir terör saldırısı yıllardır görülmedi. Art arda saldırı düzenlendi." ifadelerini kullandı.

Shabtai, saldırıların ardından İsrail polisinin öncelikli çabasının, otobüs ve toplu taşıma durakları ile kalabalık merkezler başta olmak üzere tüm kamusal alanları araştırma ve taramaya odaklandığını belirtti.

İsrailli Polis Şefi, Shabtai, "saldırıyı düzenleyen hücreye ulaşmak için diğer tüm güvenlik güçleriyle ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını" vurguladı.

Öte yandan, İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, "patlayıcı uzmanları tarafından yapılan ön incelemede, her iki noktadaki bomba düzeneklerinin, saldırıların aynı taraftan gerçekleştirildiğini gösterdiği" kaydedildi.

Açıklamada, İsrail Polisi Kudüs Başkomiseri Doron Turgeman’ın "Ardışık terör saldırıları yaşadık. Hala olay mahallini geniş ölçekte inceleme ve tarama aşamasındayız, tüm güvenlik birimleri incelemeler yürütüyor." şeklindeki sözlerine yer verildi.

İsrail polisi bu sabah, Kudüs’ün Givat Shaul ve Ramot kavşaklarında ayrı noktalardaki iki otobüs durağında yarım saat arayla bombalı saldırılar düzenlendiğini ve 1 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 4’ü ağır toplam 14 kişinin yaralandığını kaydetmişti.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.​​​​​​​