İsrail şirketi Camero-Tech’in geliştirdiği yapay zekalı bir izleme algoritma sistemi Xaver-1000, duvarların arkasındaki nesneleri ve insanları üç boyutlu olarak tespit etmeye olanak sağlıyor.

İsrail asıllı Camero-Tech şirketi tarafından üretilen Xaver-1000, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Eurosatory 2022 fuarında ilk kez görücüye çıktı.

Businessinsider'in haberine göre Camero-Tech şirketinin geliştirdiği Xaver-1000, duvarların arkasına gizlenmiş nesneler ve insanlar hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlayan “See Through Walls” ürün sistemlerinin bir parçası.

Ordular, kolluk kuvvetleri, istihbarat birimleri ve arama kurtarma ekipleri için büyük kolaylık sağlayacak olan sistem birçok teknolojiyi içinde barındırıyor.

Xaver-1000, yüksek çözünürlüğe sahip teknolojisiyle duvar arkasındaki nesnelerin ve insanların sistemden uzaklığını, hedef yüksekliğini ve yönünü tespit edebiliyor.

Bir kişinin oturduğunu, ayakta durduğunu veya yattığını algılayabiliyor. Nesnenin yetişkin mi, çocuk mu yoksa hayvan mı olduğunu ayırt etme yeteneğine de sahip.