İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresinden bir heyetle "Abraham Anlaşmalarının genişletilmesi" ve "İran tehdidi" konularını ele aldı.

Netanyahu'nun basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu, İsrail'i ziyaret eden Cumhuriyetçi Senatör James Langford ve Demokrat Senatör Jackie Rosen başkanlığındaki heyetle bir araya geldi.

İsrail ile Arap ülkeleri arasında imzalanan ve diplomatik ilişkileri normalleştiren "Abraham Anlaşmalarına" üye ülkeler İsrail, ABD, Bahreyn ve Fas arasındaki güçlü ortaklığın ele alındığı görüşmede, tüm alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi de masaya yatırıldı.

Görüşmede ayrıca "Abraham Anlaşmalarının genişletilmesi" ve "İran tehdidi" konuları değerlendirildi.

Açıklamaya göre, Netanyahu, gerçek askeri bir tehdit oluşturmak, siyasi ve ekonomik baskı uygulamak ve bu bağlamda işbirliğini güçlendirmek yoluyla İran tehdidi ve bununla nasıl başa çıkılabileceğine ilişkin İsrail bakış açısını sundu.

Görüşmede, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, İsrail'in Washington Büyükelçisi Mike Herzog ve ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi Thomas Nides hazır bulundu.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde 5 Eylül 2020’de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalanmıştı.

Bu normalleşme adımları aynı yıl içerisinde genişleyerek Fas ve Sudan'la da yapılmıştı.