İsrail gazetesi Maariv'in uzman yazarı Tal Lev Ra "Netanyahu'nun Meydan Okuması" başlıklı bir haber kaleme aldı. Tal Lev Ra, haberde İsrail ordusunun sahada tehlikeli tırmanışı daha da yükselttiğine dikkat çekti.

Yaklaşam Ramazan ayını işaret eden yazıda, bu ayda güvenlik ve gerilimin doruk noktasına ulaşacağına ve büyük bir yangını çıkaracak eksikliğin küçük bir kıvılcım olacağına vurgu yapılıyor.

İsrail'in yaptığı kanlı Cenin baskınında 9 kişinin ölmesiyle tırmandırılan gerginliğin sinagog baskınıyla sonuçlandığı ve bunun da 7 Yahudinin öldürülmesine neden olduğu belirten yazıda, İsrail hükümetinin görevinin tırmanan gerginliği durdurmak olduğu belirtildi.

Tal Lev Ra haberinde 13 yaşındaki Muhammed Alivat'ın silahla iki kişiyi yaralamasına değinerek olay sonrası toplu cezalandırma yapılarak tüm ailenin gözaltına alınmasına dikkat çekilerek İsrail'İn bu tür olaylardan sonra toplu cezalandırmaya gittiğine dikkat çekti.

Yedioth Ahronoth adlı İsrail gazetesi askeri yorumcusu Ron Ben-Yishai, "Sağ Kabine İçin Büyük Sınav" başlıklı bir analiz yayınladı. Analizinde, yaşanan tüm olayların gerçek bir ayaklanmanın kapılarını aralayacağına vurgu yapılırken sinegog saldırısı sonrası düzenlenmesi yüksek ihtimal bir baskının da yapılmaması gerektiği belirtildi.