İsrail ile Lübnan’nın deniz yetki alanlarının sınırlandırılması için müzakerelere başlayacağı bildirildi.

İsrail’in yerel “Valla” haber sitesine açıklamalarda bulunan Bakan Elharrar’ın, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn’ın “"deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin Lübnan'ın müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduğunu" belirtmesine olumlu cevap verdiği belirtildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) da, resmi kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail için müzakerelerin durmadığı ancak Lübnan’ın yeni taleplerden uzak durması gerektiği vurgulandı.

İsrail ile Lübnan arasında arabuluculuk yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Güvenliği Danışmanı Hochstein'in gelecek hafta Bakan Elharrar ve diğer yetkililerle görüşmek üzere İsrail'e geleceği bildirildi.

LÜBNAN CUMHURBAŞKANI MİŞEL AVN: YENİDEN MÜZAKERELERE HAZIRIZ

İsrail Enerji Bakanı Elharrar'ın açıklaması, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ın müzakerelerin devam etmesini istediğini duyurmasına karşılık geldi.

BM Lübnan Özel Temsilcisi Wronecka'yı başkent Beyrut'ta kabul eden Avn, "ülkesinin İsrail ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduğunu" belirtmişti.

Lübnan ile İsrail arasındaki müzakereler, BM ve ABD arabuluculuğunda dört oturum yapılmasının ardından bir anlaşmaya varılmaksızın Mayıs 2021'den bu yana askıya alınmıştı.